Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Drożdżowe racuchy z nutką pamarańczy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Racuszki ze skórką pomarańczową są puszyste i aromatyczne.

Drożdżowe racuchy z nutką pamarańczy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Drożdżowe racuchy z nutką pamarańczy

 

 

 

Sposób przygotowania:

Drożdżowe racuchy z nutką pamarańczy
Drożdże pokruszyć, wymieszać z cukrem, dodać ciepłe mleko, 1/2 szkl mąki, przykryć i pozostawić w ciepłym miejscu na 10 minut. Całe jajka ubić, dodać do wyrośniętego rozczynu, wsypać pozostałą mąkę, sól, skórkę pomarańczową, stopione przestudzone masło, cukier waniliowy, wymieszać. Następnie wmieszać osączone z syropu ananasy i skórkę kandyzowaną. Odłożyć na 15 minut. Łyżką nakładać porcje ciasta na rozgrzany olej i smażyć na złoty kolor. Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Drożdżowe racuchy z nutką pamarańczy
Drożdże wymieszać z cukrem i ciepłym mlekiem
Drożdżowe racuchy z nutką pamarańczy
Do wyrośniętego rozczynu dodać ubite jajka mąkę skórkę z pomarańczy
Drożdżowe racuchy z nutką pamarańczy
Następnie dodać ananasy i skórkę kandyzowaną wymieszać
Drożdżowe racuchy z nutką pamarańczy
Łyżką nakładać porcje ciasta na rozgrzany olej

Tagi:

jajko jajka