Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Racuchy z bananami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Takie racuchy można podawać zarówno na śniadanie, jak i na kolację.

Racuchy z bananami

Składniki:

Racuchy z bananami

 

  • 2 szklanki mąka,
  • ok 1,5 szklanki mleko,
  • 3-4 łyżki cukier,
  • 3 dag drożdże,
  • 1 łyżka cukier waniliowy,
  • 2 sztuki banany,
  • tłuszcz do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Racuchy z bananami
Drożdże wymieszać z letnim mlekiem, cukrem i cukrem waniliowym. Odstawić w ciepłe miejsce, aby ruszyły. Do miski przesiać mąkę. Dodać rozczyn drożdżowy, wymieszać ciasto dodając w miarę potrzeby więcej mleka lub mąki. Ciasto odstawić do wyrośnięcia. Następnie dodać pokrojone w plasterki banany. Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć na nim racuchy z obu stron na złoty kolor.