jolunia

jolunia

Kucharz
[Przepisów: 6]

Racuchy z jabłkami na ciepło

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne racuchy z jabłkami dzieci je uwielbiają:)

Racuchy z jabłkami na ciepło

Składniki:

Racuchy z jabłkami na ciepło

 

  • mąki pszennej,2 jajka,3 jabłka, pół szklanki mleka,pół szklanki wody mineralnej gazowanej,1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

Racuchy z jabłkami na ciepło
Mąkę,jajka,mleko i wodę mieszamy,dodajemy cukier,proszek do pieczenia,cukier waniliowy,szczypta soli,całość mieszamy,ciasto nie może być ani gęste ani rzadkie.Obrać jabłka.Obrane jabłka kroimy w talarki i posypujemy cynamonem,po czym dodajemy do ciasta.Racuchy smażymy na rozgrzanym oleju.Posypujemy cukrem pudrem.