Sposób przygotowania:
Racuchy drożdżowe z jabłkami (bezglutenowe)Przygotowanie zaczynu:
Drożdże pokruszyć, zasypać cukrem. Wlać ciepłe nie gorące mleko i dokładnie wymieszać.
Przygotowanie ciasta:
Jajka roztrzepać w osobnej misce, dodać cukier z wanilią, mąki i sól. Wlać zaczyn, dokładnie wymieszać, odstawić na 15 minut w ciepłe miejsce.
Przygotowanie jabłek:
W tym czasie obrane jabłka zetrzeć na dużych oczkach tarki.
Kończenie ciasta:
Jabłka dodać do wyrośniętego ciasta i dokładnie wymieszać.
Smażenie:
Wykładać łyżką racuchy na patelnię z rozgrzanym olejem. Smażyć po 2 minuty z każdej strony, po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym. Smacznego!
skuter5
lukrowanepierniczki