Justi2401

Justi2401

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 507]

Racuchy drożdżowe z jabłkami (bezglutenowe)

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dieta bezglutenowa nie musi oznaczać rezygnacji z przyjemności i ulubionych przysmaków. Polecam te racuszki- są miękkie w środku i chrupiące na zewnątrz.

Racuchy drożdżowe z jabłkami (bezglutenowe) Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Racuchy drożdżowe z jabłkami (bezglutenowe)

 

Sposób przygotowania:

Racuchy drożdżowe z jabłkami (bezglutenowe)

Przygotowanie zaczynu:

Racuchy drożdżowe z jabłkami (bezglutenowe)
Zaczyn z drożdży zasypanych cukrem do racuchów

Drożdże pokruszyć, zasypać cukrem. Wlać ciepłe nie gorące mleko i dokładnie wymieszać.

Przygotowanie ciasta:

Racuchy drożdżowe z jabłkami (bezglutenowe)
Ciasto potrzebne do przygotowania racuchów drożdżowych

Jajka roztrzepać w osobnej misce, dodać cukier z wanilią, mąki i sól. Wlać zaczyn, dokładnie wymieszać, odstawić na 15 minut w ciepłe miejsce.

Przygotowanie jabłek:

Racuchy drożdżowe z jabłkami (bezglutenowe)
Obrane i starte jabłka do racuchów drożdżowych

W tym czasie obrane jabłka zetrzeć na dużych oczkach tarki.

Kończenie ciasta:

Racuchy drożdżowe z jabłkami (bezglutenowe)
Wyrośnięte ciasto na racuchy drożdżowe z jabłkami

Jabłka dodać do wyrośniętego ciasta i dokładnie wymieszać.

Smażenie:

Racuchy drożdżowe z jabłkami (bezglutenowe)
Racuszki drożdżowe z jabłkami w czasie smażenia

Wykładać łyżką racuchy na patelnię z rozgrzanym olejem. Smażyć po 2 minuty z każdej strony, po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym. Smacznego!