kasiunia.1981

kasiunia.1981

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 104]

Racuchy ziemniaczane.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Moje dzieciaki były zachwycone.

Racuchy ziemniaczane.

Składniki:

Racuchy ziemniaczane.

 

Sposób przygotowania:

Racuchy ziemniaczane.
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i przecisnąć przez praskę lub zmielić. Odstawić do ostygnięcia. Do zimnych ziemniaków dodać żółtka, mąkę i szczyptę soli. Wszystko dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną masę kłaść mokrą łyżką na rozgrzany olej (głęboki tłuszcz). Można je podawać same lub z mięsem, sosem i surówką. Ja podałam je z usmażoną kiełbasą i sałatą.Smacznego !! ;)

Tagi:

ziemniaki