goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Racuszki aroniowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Są pyszne, słodkie. Polecam

Racuszki aroniowe Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Racuszki aroniowe

 

  • mąka 2 szklanki
  • mleko 2 szklanki
  • jaja 2 sztuki
  • soda oczyszczona 2 łyżeczki
  • sól szczypta
  • cukier 2 łyżki
  • konfitura aroniowa 1 słoik
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Racuszki aroniowe
Mleko, mąkę, sodę oczyszczoną, żółtka, cukier oraz sól łączymy, dokładnie mieszamy lub miksujemy. Dodajemy ubite na sztywno białka, mieszamy. Ciasto odstawiamy na kilka minut. Dodajemy konfiturę aroniową i delikatnie mieszamy. Smażymy racuszki na rozgrzanej patelni z obu stron. Podajemy z ulubionym słodkim sosem.
Racuszki aroniowe
Składniki ciasta dokładnie łączymy: mieszamy lub miksujemy
Racuszki aroniowe
Dodajemy konfiturę aroniwą (głównie owoce)
Racuszki aroniowe
Racuszki smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron