p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Racuszki brzoskwiniowe na jogurcie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne racuszki brzoskwiniowe na jogurcie

Racuszki brzoskwiniowe na jogurcie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Racuszki brzoskwiniowe na jogurcie

 

  • 1 jogurt brzoskwiniowy 0,1% tłuszczu 250g
  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • 2 łyżki otrąb żytnich
  • 2 łyżki mąki kartoflanej
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 1 nektarynka +1/4 do dekoracji
  • 1/2 łyżeczki sody
  • 3 łyżki oleju do smażenia
  • cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Racuszki brzoskwiniowe na jogurcie
Do miski wbijamy dwa jajka, które dokładnie ubijamy, wlewamy całe opakowanie jogurtu brzoskwiniowego, dodajemy szczyptę soli i dokładnie ubijamy trzepaczką. Następnie wsypujemy 2 łyżki otrąb żytnich, 2 łyżki mąki kartoflanej, 2 łyżki mąki pszennej dodajemy 1/2 łyżeczkę sody oczyszczonej i dokładnie ubijamy trzepaczką.Nektarynki kroimy w plasterki, a następnie w kostkę i wrzucamy do miski, delikatnie mieszamy, Racuszki smażymy na oleju w patelni do naleśników na rumiano z obu stron, po 4 na raz (z porcji wyszło 10 sztuk). Racuszki wykładamy na talerz i dekorujemy plasterkami nektarynki. Posypujemy cukrem pudrem.
Racuszki brzoskwiniowe na jogurcie
do jajek wlewamy całe opakowanie jogurtu brzoskwiniowego, dodajemy szczyptę soli
Racuszki brzoskwiniowe na jogurcie
wsypujemy 2 łyżki otrąb żytnich, 2 łyżki mąki kartoflanej, 2 łyżki mąki pszennej dodajemy 1/2 łyżeczkę sody oczyszczonej
Racuszki brzoskwiniowe na jogurcie
Nektarynki kroimy w plasterki, a następnie w kostkę i wrzucamy do miski,
Racuszki brzoskwiniowe na jogurcie
Racuszki smażymy na patelni do naleśników na rumiano z obu stron

Tagi:

jajko jajka