Ostra na Słodko

Ostra na Słodko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 409]

Racuszki wielowarzywne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 200
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Fajny pomysł na błyskawiczny , jesienny obiad!

Racuszki wielowarzywne

Składniki:

Racuszki wielowarzywne

 

  • SKŁADNIKI:

 

  • ( ok. 4-5 szt )

 

 

 

  • seler mały - 1 szt

 

 

 

 

 

  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Racuszki wielowarzywne
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : Warzywa obieramy , trzemy na tarce na dużych oczkach. Dodajemy jajko , mąką oraz przyprawy. ( Jeśli masa jest zbyt gęsta możemy dodać 2 łyżki mleka ). Całość dokładnie mieszamy i smażymy średniej wielkości racuszki na mocno rozgrzanym oleju! Odsączamy na papierowym ręczniku. Zajadamy!

Tagi:

jajko jajka