bogusia19

bogusia19

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 222]

Racuszki z białego sera

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo ciekawy i smaczny... ten przepis. Polecam

Racuszki z białego sera

Składniki:

Racuszki z białego sera

 

  • 0,5 kg sera, 2 jaja, 25 dag mąki, 0,5 l zsiadłego mleka, 3 dag cukru

Sposób przygotowania:

Racuszki z białego sera
Ser zemleć na maszynce do mięsa lub przetrzeć przez rzadkie sito. Wbić jaja, wsypać mąkę, wymieszać stopniowo, wlewając zsiadłe mleko i dokładnie nadal mieszać ciasto, dosypać cukier i ciasto ubijać trzepaczką lub w mikserze co najmniej przez 5 min. Im dłużej się ubija, tym pulchniejsze. Ubite ciasto kłaść łyżką na patelnię z gorącym olejem lub smalcem. Smażyć na złoty kolor. Posypać cukrem pudrem z dodatkiem cukru waniliowego lub sokiem owocowym albo z dżemem.

Tagi:

sery ser