Sposób przygotowania:
Krokiety z kurkami i kapustąKapusta
Kiszoną kapustę gotujemy do miękkości, odsączamy dokładnie i studzimy. Kroimy bardzo drobno i przekładamy do miski.
Grzyby
Kurki dokładnie oczyszczamy, myjemy i kroimy lub mielimy dość drobno.
Na oleju podsmażmy posiekaną cebulę, wrzucamy kurki i doprawiamy. Smażymy, po czym przekładamy i mieszamy z kapustą.
Dość mocno doprawiamy.
Naleśniki
Mąkę mieszamy dokładnie z mlekiem, wodą, jajkami, szczyptą soli i cukru. Smażymy cienkie naleśniki i lekko studzimy.
Smażenie
Naleśniki zawijamy z farszem na krokiety i panierujemy w roztrzepanym jajku z przyprawami i bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na złoty kolor z dwóch stron.