kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Racuszki z dyni 1

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Dynię umyć, obrać z twardej skórki, usunąć pestki, miąższ zetrzeć na tarce o dużych otworach.

Racuszki z dyni 1

Składniki:

Racuszki z dyni 1

 

Sposób przygotowania:

Racuszki z dyni 1
Dynię umyć, obrać z twardej skórki, usunąć pestki, miąższ zetrzeć na tarce o dużych otworach. Jaja umyć, wybić ze skorupek, oddzielić żółtka od białek. Masło utrzeć z cukrem i żółtkami, połączyć ze śmietaną, dynią i ubitą pianą z białek, przesianą mąką, posolić. Tłuszcz rozgrzać, nakładać łyżką niewielkie racuszki i smażyć z obu stron na jasnozłoty kolor. Usmażone racuszki układać na ogrzanych talerzykach. Osobno podać śmietanę i cukier.

Tagi:

dynia