reanja

reanja

Złoty Ekspert
[Przepisów: 648]

Racuszki z dynią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Lubie placki i racuchy- są to tak uniwersalne przepisy, że nie mając prawie nic w lodówce, można przygotować pyszny podwieczorek.

Racuszki z dynią

Składniki:

Racuszki z dynią

 

  • 2 serki waniliowe

 

 

 

  • łyżeczka proszku do pieczenia

 

  • 100 g dyni hokkaido ( może być zwykła)

 

 

  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Racuszki z dynią
Dynię obraną trzemy na małych oczkach tarki do warzyw, a jabłko trzemy na dużych. Do serków dodajemy jajka i stopniowo mąkę z proszkiem do pieczenia- dokładnie mieszamy Dodajemy startą dynię i jabłko. Mieszamy ciasto i od razu pieczemy na złoty kolor- dynia i jabłko puszcza soki i ciasto robi się coraz rzadsze. Jeżeli ciasto mamy za rzadkie dodajemy jeszcze łyżkę lub dwie łyżki mąki. Racuszki są już wystarczająco słodkie dlatego podałam je z smażonymi na maśle jabłkami