Renata k

Renata k

Szef Kuchni
[Przepisów: 29]

Racuszki z jabłkami,

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Szybkie i pożywne danie nawet dzieci je polubią

Racuszki z jabłkami, Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Racuszki z jabłkami,

 

 

Sposób przygotowania:

Racuszki z jabłkami,
Drożdże rozcieramy z cukrem i mieszamy z letnim mlekiem,odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Następnie do naczynia wsypujemy mąkę dodajemy rozczyn z drożdży,jajka,stopione masło i szczyptę soli do smaku.Wyrabiamy pulchne ciasto i odstawiamy aby podwoiło swoją objętość.W tym czasie obieramy jabłka i ścieramy je na tarce o dużych oczkach,odsączamy.Gdy już ciasto podwoiło swoją objętość dodajemy jabłka delikatnie mieszając.Na patelni rozgrzewamy olej łyżką nakładamy małe porcję i smażymy z obu stron na złoto brązowy kolor. Posypujemy je cukrem pudrem zmieszanym z cynamonem.Można je również posmarować konfiturą.
Racuszki z jabłkami,
Mieszamy wszystkie składniki na jednolitą masę
Racuszki z jabłkami,
Do wyrośniętego ciasta dodajemy starte jabłka
Racuszki z jabłkami,
Na patelni z olejem nakładamy małe prcjie i smazymy z obu stron na brązowy kolor