Sposób przygotowania:
Kociołek warzywny z kiełbasą
Wszystkie warzywa umyć, obrać jeśli to konieczne i pokroić w dowolne kawałki. Kiełbasę pokroić w dużą kostkę (ćwierćplasterki) a pieczarki w ćwiartki. W szerokim garnku rozgrzać kilka łyżek oleju z niewielkim dodatkiem oliwy - wrzucić pokrojoną cebulę i smażyć do lekkiego zrumienienia.
Stopniowo dodawać kolejne warzywa i przyprawy. Na końcu dodać kiełbasę i lekki przecier pomidorowy. Pod szczelną pokrywką dusić do miękkości, jednak warzywa powinny pozostać dość jędrne.
Pod koniec duszenia doprawić całość do smaku.
Stopniowo dodawać kolejne warzywa i przyprawy. Na końcu dodać kiełbasę i lekki przecier pomidorowy. Pod szczelną pokrywką dusić do miękkości, jednak warzywa powinny pozostać dość jędrne.
Pod koniec duszenia doprawić całość do smaku.