goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Racuszki z jabłkami 8

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Są pyszne i puszyste, mój syn je uwielbiam

Racuszki z jabłkami 8 Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Racuszki z jabłkami 8

 

  • mąka 2 1/2 szklanka
  • mleko 1/2 l
  • jaja 2 sztuki
  • cukier 2 łyżki
  • soda oczyszczona 1/2 łyżeczka
  • sól szczypta
  • jabłka 5 sztuk
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Racuszki z jabłkami 8
Białka ubijamy na sztywną pianę. Jabłka obieramy, kroimy w kostkę, plasterki. Mleko, mąkę, żółtka, sodę, cukier miksujemy, dodajemy jabłka, a na sam koniec ubitą pianę. Całość delikatnie mieszamy i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Podajmy posypane cukrem pudrem lub owocowym, czekoladowym sosem.
Racuszki z jabłkami 8
Do przygotowanego ciasta dodajemy pokrojone jabłka
Racuszki z jabłkami 8
Racuszki smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor