Sposób przygotowania:
Racuszki z ryżu na słodko
Ryż mieszam za pomocą łyżki z jajkami, cukrem i cukrem wanilinowym. Dodaję jogurt i mąkę, wszystko ponownie mieszam, aż do równomiernego rozprowadzenia się mąki. Na rozgrzany olej kładę niewielkie porcje ciasta (1 łyżka), smażę na złoty kolor z obu stron. Odsączam z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Posypuję cukrem pudrem i podaję z ulubionymi dodatkami, np. jogurtem naturalnym.
![Racuszki z ryżu na słodko Racuszki z ryżu na słodko](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/racuszki-z-ryzu-na-slodko-261240.jpg)
![Racuszki z ryżu na słodko Racuszki z ryżu na słodko](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/racuszki-z-ryzu-na-slodko-261241.jpg)
![Racuszki z ryżu na słodko Racuszki z ryżu na słodko](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/racuszki-z-ryzu-na-slodko-261242.jpg)
![Racuszki z ryżu na słodko Racuszki z ryżu na słodko](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/racuszki-z-ryzu-na-slodko-261243.jpg)