xxKatherinee

xxKatherinee

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 99]

Racuszki z ryżu na słodko

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

ryżowe racuszki na słodko idealne na śniadanie, podwieczorek, kolację czy przekąskę. Można podać je ze wszystkim, z owocami, bitą śmietaną czy jogurtem.

Racuszki z ryżu na słodko Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Racuszki z ryżu na słodko

 

 

Sposób przygotowania:

Racuszki z ryżu na słodko
Ryż mieszam za pomocą łyżki z jajkami, cukrem i cukrem wanilinowym. Dodaję jogurt i mąkę, wszystko ponownie mieszam, aż do równomiernego rozprowadzenia się mąki. Na rozgrzany olej kładę niewielkie porcje ciasta (1 łyżka), smażę na złoty kolor z obu stron. Odsączam z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Posypuję cukrem pudrem i podaję z ulubionymi dodatkami, np. jogurtem naturalnym.
Racuszki z ryżu na słodko
Etap 1 Przygotowuję wszystkie potrzebne skł.
Racuszki z ryżu na słodko
Etap 2 Wszystkie skłądniki mieszam ze sobą
Racuszki z ryżu na słodko
Etap 3 Na rozgrzany olej kładę niewielkie placuszki
Racuszki z ryżu na słodko
Etap 4 Smażę na złoty kolor i odsączam na ręczniku

Tagi:

ryż jajko jajka