reanja

reanja

Złoty Ekspert
[Przepisów: 671]

Racuszki z bananami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Racuszki z bananami i płatkami ryżowymi- pyszne puszyste, można podać na obiad jak i na podwieczorek

Racuszki z bananami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Racuszki z bananami

 

 

 

 

  • 2 jajka- białka osobno ubijamy na sztywno

 

 

  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia.

 

 

 

  • łyżeczka octu

 

  • Dodatkowo:

 

  • cukier puder

 

  • dżem ( u mnie wiśniowy)

Sposób przygotowania:

Racuszki z bananami
Mieszamy mleko z płatkami ryżowymi i odstawiamy na 30 minut ( minimum) Po tym czasie dodajemy resztę składników( same żółtka) i tyle mąki żeby ciasto nie było za rzadkie. Na końcu delikatnie mieszamy z ubitymi białkami Banany obieramy ze skórki, odkrawamy oba końce i dzielimy na trzy części, a każdą część jeszcze na pół tym razem wzdłuż Banany wkładamy do ciasta obtaczamy i nakładamy na patelnie formując łyżką racuszki. Smażymy na bardzo małym ogniu do zrumienienia Racuszki odsączamy na ręczniku kuchennym i podajemy posypane cukrem pudrem z odrobiną dżemu
Racuszki z bananami
Etap 1Smażymy na bardzo małym ogniu do zrumienienia

Tagi:

jajko jajka