Sposób przygotowania:
Racuszki z surimi i warzywami.
Paluszki surimi pokroić w plasterki ok.1 cm, posiekać szczypiorek.Paprykę, zioła prowansalskie i 1/2 łyżeczki soli wymieszać z 2 łyżkami wody.Dodać do paluszków i dobrze wymieszać.
Kukurydzę, groszek i marchewkę bardzo dokładnie osączyć (ważne).Rzodkiewki pokroić w cieniutkie półplasterki.
Mąkę, wodę,1/2 łyżeczki soli i jajko zmiksować na gładkie ciasto.
Dodać sodę i dobrze wymieszać.Wsypać wszystkie składniki i wymieszać tak, by ciasto dokładnie oblepiło dodatki.
Na rozgrzany olej nakładać łyżką stołową małe placuszki.Smażyć na złoty kolor, przewracać delikatnie łopatką na drugą stronę i też smażyć na złoto.Racuszki są chrupiące i smaczne.
Kukurydzę, groszek i marchewkę bardzo dokładnie osączyć (ważne).Rzodkiewki pokroić w cieniutkie półplasterki.
Mąkę, wodę,1/2 łyżeczki soli i jajko zmiksować na gładkie ciasto.
Dodać sodę i dobrze wymieszać.Wsypać wszystkie składniki i wymieszać tak, by ciasto dokładnie oblepiło dodatki.
Na rozgrzany olej nakładać łyżką stołową małe placuszki.Smażyć na złoty kolor, przewracać delikatnie łopatką na drugą stronę i też smażyć na złoto.Racuszki są chrupiące i smaczne.
misia53
msewka
Oczywiście, mam nadzieję, że się przełamiesz i wypróbujesz surimi.
Sarenka
jovi
Anula
luna
Doro
Jojo
13sonya
sylwus