marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Racuszki ziołowe na pikantnie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Racuszki są łatwe w wykonaniu, pyszne i nie trzeba się nastać w kuchni, by je zrobić. Spożywane są na słodko lub słono.

Racuszki ziołowe na pikantnie

Składniki:

Racuszki ziołowe na pikantnie

 

Sposób przygotowania:

Racuszki ziołowe na pikantnie
Jajka wbić do miski lub garnka, dodać więcej niż szklankę mąki oraz mleka lub śmietanki. Gałkę muszkatołową i ser utrzeć na tarce z drobnymi oczkami, a zioła rozetrzeć w dłoniach i dodać wraz z serem i gałką do reszty składników. Dodatkowo doprawić solą i pieprzem. Ubić trzepaczką sprężynową, rozgrzać olej na patelni i na gorący kłaść łyżką dość duże kupki ciasta po trzy sztuki. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Wyjąć, odsączyć, przełożyć na talerze i smażyć następne.

Tagi:

sery zioła ser