Termar

Termar

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 357]

Grzybowe - wigilijne racuszki

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Racuszki wspaniale smakują również w innej porze, nie tylko w Wigilię.

Grzybowe - wigilijne racuszki

Składniki:

Grzybowe - wigilijne racuszki

 

  • 10 szt - suszonych -ugotowanych grzybów z zupy,
  • 2 - jajka
  • 30 dag - mąki,
  • sól - do smaku,
  • olej - do smażenia
  • .

Sposób przygotowania:

Grzybowe - wigilijne racuszki
Z jajek, mąki i wody zrobić ciasto o konsystencji gęstej śmietany . Posolić do smaku. Grzyby drobno posiekać i wymieszać z ciastem. Na patelni rozgrzać olej i smażyć racuszki na złoty kolor.