kasandra6

kasandra6

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 399]

Rafaello

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Jedną szklankę mleka odlać do naczynia wsypać mąki i

Rafaello

Składniki:

Rafaello

 

 

Sposób przygotowania:

Rafaello
wymieszać - odstawić (mieszać od czasu do czasu).
Resztę mleka zagotować do ciepłego wsypać cukry i rozpuścić. Do gotującego się mleka wlać mleko z mąką i szybko mieszać by powstał budyń. Do lekko wystudzonego dodawać po kawałku masła i szybko miksować tak by powstała jednolita masa. Dodać 200 g wiórków i lekko wymieszać. Blaszkę wyłożyć krakersami połowę kremu wylać na ciastka i znowu krakersy i resztę kremu. 100 g wiórków zrumienić na brązowo w piekarniku i wysypać wierzch ciasta (zimnymi). Wstawić do lodówki na 4- 5 godz.