Sposób przygotowania:
Rafaello
wymieszać - odstawić (mieszać od czasu do czasu).
Resztę mleka zagotować do ciepłego wsypać cukry i rozpuścić. Do gotującego się mleka wlać mleko z mąką i szybko mieszać by powstał budyń. Do lekko wystudzonego dodawać po kawałku masła i szybko miksować tak by powstała jednolita masa. Dodać 200 g wiórków i lekko wymieszać. Blaszkę wyłożyć krakersami połowę kremu wylać na ciastka i znowu krakersy i resztę kremu. 100 g wiórków zrumienić na brązowo w piekarniku i wysypać wierzch ciasta (zimnymi). Wstawić do lodówki na 4- 5 godz.
Resztę mleka zagotować do ciepłego wsypać cukry i rozpuścić. Do gotującego się mleka wlać mleko z mąką i szybko mieszać by powstał budyń. Do lekko wystudzonego dodawać po kawałku masła i szybko miksować tak by powstała jednolita masa. Dodać 200 g wiórków i lekko wymieszać. Blaszkę wyłożyć krakersami połowę kremu wylać na ciastka i znowu krakersy i resztę kremu. 100 g wiórków zrumienić na brązowo w piekarniku i wysypać wierzch ciasta (zimnymi). Wstawić do lodówki na 4- 5 godz.