anetkamisia

anetkamisia

Kucharz
[Przepisów: 27]

Rafaello

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne ciasto... robi się bardzo prosto...

Rafaello

Składniki:

Rafaello

 

  • 2 1/2 mleka,
  • 3 żółtka,
  • 2 łyżki mąki pszennej,
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej,
  • 1 cukier waniliowy,
  • 1 szklanka cukru,
  • 30 dag masła,
  • 25 dag wiórków kokosowych,
  • 4 paczki herbatników ( np. Leibniz),
  • 1 szklanka adwokata lub innego słodkiego alkoholu ( niekoniecznie)

Sposób przygotowania:

Rafaello
W 1/2 szklance mleka roztrzepać żółtka, mąkę ziemniaczaną i pszenną. 2 szklanki mleka zagotować z cukrem, dodać rozprowadzoną mąkę z żółtkami i ugotować z tego budyń. Wystudzić. Masło utrzeć, dodając po 1 łyżce przestudzonego budyniu. Na koniec dodać wiórki i adwokat. na blaszce położyć papier do ciasta na nim rozłożyć 1 paczkę herbatników nałożyć masę i znów herbatniki - mają być 4 warstwy. Na wierzch wyłożyć krem i posypać kokosem. Włożyć do lodówki i lekko przykryć folią. SMACZNEGO!!!