Agutka

Agutka

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Rafaello

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Przepyszne, idealne na imprezę urodzinową!!

Rafaello

Składniki:

Rafaello

 

  • masa:

 

 

  • 2budynie waniliowe

 

  • 10dag cukru

 

 

  • 1/2 aromatu waniliowego (olejek)

 

  • 35dag wiórków kokosowych

 

 

  • Ponadto:

 

  • 1opakowanie biszkoptów

 

 

 

Sposób przygotowania:

Rafaello
masa: budynie waniliowe zrobić z cukrem, ostudzić. Miękką margarynę utrzeć na puszystą masę, dolej ucierając ostudzony budyń i aromat waniliowy. następnie do masy dodać wiórki kokosowe, płatki migdałów i delikatnie wy mieszając łyżką.

prostokątną formę o wymiarach 25 na 36cm. wyłożyć formę folia aluminiową.ułożyć warstwę biszkoptów,potem połowę masy, znowu krakersy i masę. wierzch posypać płatkami migdałów.gotowe ciasto włożyć do lodówki na ok 24 godziny.

Tagi:

biszkopt