Danusia19671

Danusia19671

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1418]

Rafaello

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszne ciasto Rafaello do kawy

Rafaello Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Rafaello

 

  • CIASTO
  • jajka -5 szt
  • mąka -1 szkl
  • cukier -1 szkl
  • proszek do pieczenia -1 łyżeczka
  • KREM
  • śnieżki w proszku -2 szt
  • czekolada biała -1 szt
  • śmietana -36% - 0,5 l
  • wiórki kokosowe pomarańczowe - 200 g

 

Sposób przygotowania:

Rafaello
BISZKOPT Białka ubić na sztywno, do ubitej piany dodać cukier ubijać. Następnie dodawać po jednym żółtku i mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do piany, lekko wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem formy, wstawić do piekarnika, piec 25 minut w 180 stop. KREM Do rondelka wlać szklankę śmietany, dodać czekoladę, rozpuścić na ogniu. Następnie pozostałą śmietanę ubić ze śnieżkami i ostudzoną masą czekoladową, do masy dodać wiórki kokosowe, wymieszać. Na ostudzony biszkopt wyłożyć krem kokosowy.
Rafaello
Ciasto Rafaello zostało pokrojone na talerz