Sposób przygotowania:
Ciasto RafaelloPrzygotowanie biszkoptu
Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę. Nadal ubijając dodawać kolejno cukier, żółtka, olej, mąkę, ocet oraz proszek do pieczenia. Przygotowane ciasto wylać na blaszkę o wymiarach 24cm x 24cm wyłożoną papierem do pieczenia. Piec około 30 minut w temperaturze 170 stopni.
Przygotowanie masy kokosowej
Masa kokosowa: Z mleka odlać 2/3 szklanki. Pozostałe mleko zagotować razem z cukrem waniliowym. W odlanym mleku wymieszać budynie. Masę wlać do gotującego się mleka. Wymieszać i gotować 2 minuty. Budyń odstawić do przestudzenia. Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę. Stopniowo dodawać po łyżce zimnego budyniu. Na końcu dodać kokos oraz spirytus. Dokładnie utrzeć.
Wyłożenie masy
Masę wyłożyć na biszkopt. Wyrównać.
Ułożenie herbatników
Na masie kokosowej ułożyć herbatniki. Czekoladę razem z mlekiem rozpuścić nad kąpielą wodną. Na wierzchu ciasta zrobić z czekolady esy floresy. Ciasto oprószyć wiórkami kokosowymi i wstawić na 2 godziny do lodówki.