anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Rafaello z adwokatem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Ciasto jest wyjątkowo delikatne i niezwykle lekkie polecam dla smakoszy kokosu, migdałów oraz delikatnego kremu śmietankowego.

Rafaello z adwokatem

Składniki:

Rafaello z adwokatem

Biszkopt

Krem

  • 1 l śmietanki 36%
  • 100 ml adwokatu
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 100 g kokosu
  • 100 g płatków migdałów

Sposób przygotowania:

Rafaello z adwokatem
Biszkopt

Białka ubić na sztywno dodać stopniowo cukier i ubić na puch dodać żółtka oraz obie mąki przesiane przez sitko. Wystudzić i przekroić na 2 części. Ale można też upiec 2 osobno.

Krem

Śmietankę dobrze schłodzić i ubić na sztywno z cukrem pudrem pod koniec ubijania dodać adwokat należy go wlewać cienkim strumieniem aby krem się nie rozdzielił. Do śmietanki dodać kokos.i delikatnie wymieszać.

Na biszkopt wyłożyć krem odłożyć 3 łyżki na wierzch i przyłożyć biszkoptem na wierzch dać resztę kremu i posypać prażonymi płatkami migdałów.