Sposób przygotowania:
Rafaello z adwokatem
Biszkopt
Białka ubić na sztywno dodać stopniowo cukier i ubić na puch dodać żółtka oraz obie mąki przesiane przez sitko. Wystudzić i przekroić na 2 części. Ale można też upiec 2 osobno.
Krem
Śmietankę dobrze schłodzić i ubić na sztywno z cukrem pudrem pod koniec ubijania dodać adwokat należy go wlewać cienkim strumieniem aby krem się nie rozdzielił. Do śmietanki dodać kokos.i delikatnie wymieszać.
Na biszkopt wyłożyć krem odłożyć 3 łyżki na wierzch i przyłożyć biszkoptem na wierzch dać resztę kremu i posypać prażonymi płatkami migdałów.
Białka ubić na sztywno dodać stopniowo cukier i ubić na puch dodać żółtka oraz obie mąki przesiane przez sitko. Wystudzić i przekroić na 2 części. Ale można też upiec 2 osobno.
Krem
Śmietankę dobrze schłodzić i ubić na sztywno z cukrem pudrem pod koniec ubijania dodać adwokat należy go wlewać cienkim strumieniem aby krem się nie rozdzielił. Do śmietanki dodać kokos.i delikatnie wymieszać.
Na biszkopt wyłożyć krem odłożyć 3 łyżki na wierzch i przyłożyć biszkoptem na wierzch dać resztę kremu i posypać prażonymi płatkami migdałów.