Sposób przygotowania:
Rafaello z dżemorem :)
Masa 1:
Połowę śmietanki wlewamy do garnka i dodajemy połamaną czekoladę i grzejemy do rozpuszczenia czekolady.
Drugą połowę śmietany ubijamy na sztywno.
Do wystudzonej masy dodajemy wiórki oraz płatki migdałowe, a także ubitą śmietanę.
Razem wszystko mieszamy.
W oddzielnym naczyniu robimy krem karpatkowy zgodnie z instrukcjo na opakowaniu.
Dodajemy masę karpatkową do masy rafaello. Miksujemy wszystko razem, wkładamy do lodówki na ok 30 minut.
Na blachę wykładamy spód z krakersów, smarujemy dżemem porzeczkowym a następnie 1/2 naszej masy. Na masę wykładamy krakersy i na krakersy tym razem dżem malinowy.
Wkładamy do lodówki i zajmujemy się galaretkami.
Gorącą wodą zalewamy galaretki (oddzielnie każdą) i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia.
Jeżeli galaretki wystygną jedna wlać na naszą masę i poczekać aż stężeje .
Jeżeli już zastygnie , wylać na nią drugą galaretkę.
Posypać wiórkami kokosowymi:) i odstawić do zastygnięcia.
Gotowe
Smacznego
Połowę śmietanki wlewamy do garnka i dodajemy połamaną czekoladę i grzejemy do rozpuszczenia czekolady.
Drugą połowę śmietany ubijamy na sztywno.
Do wystudzonej masy dodajemy wiórki oraz płatki migdałowe, a także ubitą śmietanę.
Razem wszystko mieszamy.
W oddzielnym naczyniu robimy krem karpatkowy zgodnie z instrukcjo na opakowaniu.
Dodajemy masę karpatkową do masy rafaello. Miksujemy wszystko razem, wkładamy do lodówki na ok 30 minut.
Na blachę wykładamy spód z krakersów, smarujemy dżemem porzeczkowym a następnie 1/2 naszej masy. Na masę wykładamy krakersy i na krakersy tym razem dżem malinowy.
Wkładamy do lodówki i zajmujemy się galaretkami.
Gorącą wodą zalewamy galaretki (oddzielnie każdą) i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia.
Jeżeli galaretki wystygną jedna wlać na naszą masę i poczekać aż stężeje .
Jeżeli już zastygnie , wylać na nią drugą galaretkę.
Posypać wiórkami kokosowymi:) i odstawić do zastygnięcia.
Gotowe
Smacznego