Siedlce

Siedlce

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 414]

Rafaello z dżemorem :)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszne rafaello z dżemorem :)

Rafaello z dżemorem :) Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rafaello z dżemorem :)

 

  • 2 paczki krakersów

 

  • masa karpatkowa ( 5 minut )
  • pół litra śmietanki 30 %
  • 2 białe czkolady
  • wiórki kokosowe 150 g
  • płatki migdałowe 100 g
  • pół słoiczka dżemu porzeczkowego
  • pół słoiczka dżemu malinowego
  • Galaretka porzeczkowa
  • Galaretka brzoskwiniowa
  • kolorowe wiórki do posypania ( ja dałam różowe)

Sposób przygotowania:

Rafaello z dżemorem :)
Masa 1:
Połowę śmietanki wlewamy do garnka i dodajemy połamaną czekoladę i grzejemy do rozpuszczenia czekolady.
Drugą połowę śmietany ubijamy na sztywno.
Do wystudzonej masy dodajemy wiórki oraz płatki migdałowe, a także ubitą śmietanę.
Razem wszystko mieszamy.
W oddzielnym naczyniu robimy krem karpatkowy zgodnie z instrukcjo na opakowaniu.
Dodajemy masę karpatkową do masy rafaello. Miksujemy wszystko razem, wkładamy do lodówki na ok 30 minut.
Na blachę wykładamy spód z krakersów, smarujemy dżemem porzeczkowym a następnie 1/2 naszej masy. Na masę wykładamy krakersy i na krakersy tym razem dżem malinowy.
Wkładamy do lodówki i zajmujemy się galaretkami.
Gorącą wodą zalewamy galaretki (oddzielnie każdą) i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia.
Jeżeli galaretki wystygną jedna wlać na naszą masę i poczekać aż stężeje .
Jeżeli już zastygnie , wylać na nią drugą galaretkę.
Posypać wiórkami kokosowymi:) i odstawić do zastygnięcia.
Gotowe
Smacznego
Rafaello z dżemorem :)
wyłożona masa rafaello na krakersy . . .
Rafaello z dżemorem :)
Troszkę urozmaiciłam przepis oryginalny do rafaello ;)
Rafaello z dżemorem :)
dżem bardzo fajnie załamuje slodki smak :)
Rafaello z dżemorem :)
szybkie w przyżądzeniu , łatwe , nic nie trzeba piec :))