Sposób przygotowania:
Ciasto wieloowocowe z galaretkąPrzygotowanie pianki owocowej:
2 galaretki pomarańczowe rozpuszczamy w 3/4 szkl. gorącej wody.Pozostawiamy do lekkiego stężenia.Owoce z puszki osączamy na sicie z zalewy. Miksujemy je razem na papkę.Mieszamy dokładnie z tężejącą galaretką.
Przygotowanie pianki z serków homogenizowanych:
2 galaretki pomarańczowe rozpuszczamy w 3/4 szkl. gorącej wody. Pozostawiamy do lekkiego stężenia. Serki homogenizowane mieszamy z lekko tężejącą galaretką.
Przygotowanie masy śmietanowej:
2 galaretki cytrynowe rozpuszczamy w 1/2 szkl. gorącej wody. Pozostawiamy do lekkiego stężenia. Zimną śmietanę kremówkę ubijamy mikserem, a następnie powoli wlewamy tężejącą galaretkę.
Etap końcowy :
3 galaretki cytrynowe rozpuszczamy w 4,5 szkl. gorącej wody.Pozostawiamy do lekkiego stężenia. Brzoskwinie z puszki osączamy na sicie. Połówki brzoskwiń kroimy w plasterki.
Składanie ciasta:
Na spód formy biszkopt:tężejąca pianka owocowa,tężejąca pianka z serków homogenizowanych, tężejąca masa z bitej śmietany, rozkładamy plasterki brzoskwiń i zalewamy tężejącą galaretką.
Wstawiamy ciasto do lodówki na kilka godzin.
Każdą kolejną warstwę masy wykładamy dopiero po całkowitym zastygnięciu pierwszej warstwy.