WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1570]

Bounty bez pieczenia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybki deser/ciasto bez pieczenia, na kakaowych herbatnikach, z dużą ilością kokosowej masy i czekoladą na wierzchu.

Bounty bez pieczenia Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bounty bez pieczenia

 

  • ok. 20szt. kakaowych herbatników
  • 300ml mleka 2%
  • 150g wiórków kokosowych
  • 1 cukier waniliowy
  • 1/4szkl. cukru
  • 120g masła
  • Polewa:
  • 2 łyżki śmietany 30%
  • 20g gorzkiej czekolady
  • 20g mlecznej czekolady

Sposób przygotowania:

Bounty bez pieczenia

ETAP 1:

Foremkę o wymiarach 11x19 cm wyłożyć folią spożywczą. Na dnie ułożyć herbatniki.

Mleko zagotować z cukrami. Wsypać wiórki i gotować aż całe mleko się wchłonie. Dodać masło i wymieszać do rozpuszczenia. Masę lekko przestudzić i wyłożyć na herbatniki. Wyrównać i ułożyć herbatniki.

Śmietanę podgrzać i wrzucić połamane czekolady. Mieszać do rozpuszczenia. Posmarować ciasto. Wystudzić i schłodzić w lodówce przez najlepiej całą noc.

Wyjąć z formy i pokroić na kawałki.

Bounty bez pieczenia
Ciasto posmarowane na wierzchu polewą czekoladową
Bounty bez pieczenia
Druga warstwa herbatników kakaowych ułożóna na cieście
Bounty bez pieczenia
Masa kokosowa wyłożóna na herbatniki kakaowe
Bounty bez pieczenia
Masa kokosowa po ugotowaniu wymieszana z masłem