SUPERPRZEPIS

Domowe Raffaello bez pieczenia

  • 1
  • Konczi
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 4
Domowe Raffaello bez pieczenia Więcej zdjęć (5)

Domowe Raffaello bez pieczenia to pyszny deser, który można przygotować w kilka chwil. Idealny dla każdego miłośnika kokosu.

Składniki:

Domowe Raffaello bez pieczenia

 

  • około 380g herbatników
  • 900 ml mleka
  • 2 puddingi śmietankowe
  • 2 żółtka
  • 4 łyżki cukru
  • 200 - 280 g wiórków kokosowych
  • 300-340 g masła

Sposób przygotowania:

Domowe Raffaello bez pieczenia
Do garnka wlewam 700 ml mleka, zagotowuję z cukrem. W pozostałym mleku rozrabiam pudding z żółtkami, wlewam na gotujące mleko i gotuję stale mieszając aż zgęstnieje. Przykrywam folią spożywcza i ostawiam do całkowitego wystygnięcia.

Masło ucieram, dodaję porcjami pudding. Do 1/3 części masy dodaję 4 łyżek wiórek kokosu - mieszam.

Blaszkę wykładam folią aluminiów (można spożywczą), wykładam dno herbatnikami

Następnie warstwą masy budyniowej, kolejno warstwę herbatników i masę budyniową z wiórkami, którą przykrywam trzecią warstwą herbatników. Wierzch smaruję pozostałym kremem, oprószam obficie wiórkami kokosowymi. 

Wstawiam na minimum 3h do lodówki. 

(najczęściej zostawiam ciasto w lodówce na całą noc)
Domowe Raffaello bez pieczenia
Do garnka wlewam 700 ml mleka, zagotowuję z cukrem. W pozostałym mleku rozrabiam pudding z żółtkami, wlewam na gotujące mleko i gotuję stale mieszając aż zgęstnieje. Przykrywam folią spożywcza i ostawiam do całkowitego wystygnięcia.
Domowe Raffaello bez pieczenia
Masło ucieram, dodaję porcjami pudding. Do 1/3 części masy dodaję 4 łyżek wiórek kokosu - mieszam.
Domowe Raffaello bez pieczenia
Blaszkę wykładam folią aluminiów (można spożywczą), wykładam dno herbatnikami
Domowe Raffaello bez pieczenia
Następnie warstwą masy budyniowej, kolejno warstwę herbatników i masę budyniową z wiórkami, którą przykrywam trzecią warstwą herbatników. Wierzch smaruję pozostałym kremem, oprószam obficie wiórkami kokosowymi.