Sposób przygotowania:
Domowe Raffaello bez pieczenia
Do garnka wlewam 700 ml mleka, zagotowuję z cukrem. W pozostałym mleku rozrabiam pudding z żółtkami, wlewam na gotujące mleko i gotuję stale mieszając aż zgęstnieje. Przykrywam folią spożywcza i ostawiam do całkowitego wystygnięcia.
Masło ucieram, dodaję porcjami pudding. Do 1/3 części masy dodaję 4 łyżek wiórek kokosu - mieszam.
Blaszkę wykładam folią aluminiów (można spożywczą), wykładam dno herbatnikami
Następnie warstwą masy budyniowej, kolejno warstwę herbatników i masę budyniową z wiórkami, którą przykrywam trzecią warstwą herbatników. Wierzch smaruję pozostałym kremem, oprószam obficie wiórkami kokosowymi.
Wstawiam na minimum 3h do lodówki.
(najczęściej zostawiam ciasto w lodówce na całą noc)
Masło ucieram, dodaję porcjami pudding. Do 1/3 części masy dodaję 4 łyżek wiórek kokosu - mieszam.
Blaszkę wykładam folią aluminiów (można spożywczą), wykładam dno herbatnikami
Następnie warstwą masy budyniowej, kolejno warstwę herbatników i masę budyniową z wiórkami, którą przykrywam trzecią warstwą herbatników. Wierzch smaruję pozostałym kremem, oprószam obficie wiórkami kokosowymi.
Wstawiam na minimum 3h do lodówki.
(najczęściej zostawiam ciasto w lodówce na całą noc)
SylaUla