Elwira5

Elwira5

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 77]

Raffaello na biszkopcie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Raffaello jest ciastem pysznym i pulchnym . Można go robić na herbatnikach lub krakersach. Ja zrobiłam na biszkopcie.

Raffaello na biszkopcie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Raffaello na biszkopcie

 

  • Ciasto
  • 5 jajek
  • 2 szkl.cukru
  • 1 szkl.mąki
  • 1 szkl.mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki octu
  • Masa
  • 2 szkl.wiórków kokosowych
  • 3 szkl.mleka
  • 2 żółtka
  • 3 łyżki maki i mąki ziemniaczanej
  • 1 szkl.cukru
  • 1 kostka margaryny

Sposób przygotowania:

Raffaello na biszkopcie
Ciasto Jajka utrzeć z cukrem . Do masy jajecznej dodajemy mąki , proszek do pieczenia i ocet.Delikatnie mieszany i pieczemy ok.30 min , w temperaturze 180 stopni.Po upieczeniu biszkoptu przekrajamy ciasto na dwie części.W tym czasie robimy masę kokosową.Do miseczki wbijamy żółtka , wlewamy szklankę mleka oraz mąki , bardzo dokładnie mieszamy.W garnku gotujemy pozostałe mleko z cukrem . Gdy mleko zacznie wrzeć wlewamy masę mączno jajeczną.Gotujemy budyń.Gdy budyń ostygnie dodajemy margarynę i kokos.Na blaszce kładziemy 1 część ciasta ,na to krem kokosowy , na to 2 część ciasta i znów masę.Na koniec posypujemy kokosem.
Raffaello na biszkopcie
biszkopt pieczemy 30 min w temperaturze 180 stopni.
Raffaello na biszkopcie
upieczony biszkopt przekrajamy na dwie części.
Raffaello na biszkopcie
gotujemy budyń i do niego dodajemy kokos i margarynę.
Raffaello na biszkopcie
na 1 część biszkoptu kładziemy masę kokosową.