anette08

anette08

Kucharz
[Przepisów: 8]

Raffaello made by Aneta

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Raffaello kuleczki w domowym wydaniu. Mają troszkę inny smak niż tradycyjne ale zaskakują smakiem. Dla osób które lubię słodkie desery :)

Raffaello made by Aneta

Składniki:

Raffaello made by Aneta

 

  • 125 ml wody
  • 200 g cukru
  • 250 g mleka w proszku
  • 200 g wiórki kokosowe do obtoczenia
  • 20 migdałów
  • 1 opakowanie herbatników

Sposób przygotowania:

Raffaello made by Aneta
Zagotuj wodę z cukrem. Ostudź wodę. Dodaj mleko w proszku i miękkie masło i pokruszone na drobno herbatniki. Utrzyj masę na jednolitą konsystencję. Odstaw masę do lodówki na ok 1 godzinę. Po tym czasie wyjmij masę, i formuj kuleczki dodając po migdale do każdej kulki. Obtocz w wiórkach kokosowych. Zostaw kuleczki w chłodnym miejscu na ok 2godziny aby masa całkowicie zastygła. Można wsadzić każdą kuleczkę do papilotki