Sposób przygotowania:
Raffaello
Ubic piane z bialek,dodac cukier.Zoltka roztrzepac,polaczyc z piana.Na koniec dodac make z proszkiem do pieczenia.Delikatnie wymieszac.
Spod tortownicy wylozyc pergaminem.Wylac przygotowane ciasto i piec okolo 40 min. w temp.180°C,aby ciasto sie zrumienilo.
Zmiksowac razem kremowke,smietane,bita smietane w proszku oraz rozpuszczona na parze czekolade.Do kremu dodac wiorki kokosowe,dokladnie wymieszac.
Przygotowac poncz ze szklanki wody z cukrem,spirytusu oraz soku z cytryny.Biszkopt podzielic na trzy krazki.Kazdy dobrze nasaczyc ponczem.Krazki przelozyc kremem.Reszta kremu posmarowac wierzch i boki tortu.Boki obsypac zrumienionymi wiorkami kokosu(lub platkami migdalowymi).Wierzch ozdobic migdalami,Raffaello i owocami.
Spod tortownicy wylozyc pergaminem.Wylac przygotowane ciasto i piec okolo 40 min. w temp.180°C,aby ciasto sie zrumienilo.
Zmiksowac razem kremowke,smietane,bita smietane w proszku oraz rozpuszczona na parze czekolade.Do kremu dodac wiorki kokosowe,dokladnie wymieszac.
Przygotowac poncz ze szklanki wody z cukrem,spirytusu oraz soku z cytryny.Biszkopt podzielic na trzy krazki.Kazdy dobrze nasaczyc ponczem.Krazki przelozyc kremem.Reszta kremu posmarowac wierzch i boki tortu.Boki obsypac zrumienionymi wiorkami kokosu(lub platkami migdalowymi).Wierzch ozdobic migdalami,Raffaello i owocami.
Sarenka
jovi
wedith1
luna
Jojo
gusia1000
Daję 5.
misia53
eli_555
angel35