Sposób przygotowania:
kakaowe kulki
Margarynę utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym, żółtkami na jednolita masę ( ja nie używam miksera, bo można to ugnieść ręką, bo jest za dużo mycia jak na taka ilość:)
Herbatniki (tutaj zależy od opakowania jak ilość, ale najlepiej przygotować 4 opakowania:) kruszymy , można lekko podrobić, następnie położyć na papierze śniadaniowym, przykryć drugim arkuszem i trochę powałkować:) ale można rozdrobnić tylko ręką, jak wolimy:) herbatniki dodajemy do masy, wlewamy spirytus, i dodajemy kakao, ucieramy lub mieszamy ręką. Masę na koniec dajemy do lodówki na jakieś 20 min. Po wyjęciu masy formujemy kuleczki, można do środka wepchnąć orzecha laskowego tylko potem trzeba poprawić kształt kulki(coś na wzór raffaello) na koniec obtaczamy w kokosie, czekoladzie, orzechach lub czym tylko zechcemy:)
Herbatniki (tutaj zależy od opakowania jak ilość, ale najlepiej przygotować 4 opakowania:) kruszymy , można lekko podrobić, następnie położyć na papierze śniadaniowym, przykryć drugim arkuszem i trochę powałkować:) ale można rozdrobnić tylko ręką, jak wolimy:) herbatniki dodajemy do masy, wlewamy spirytus, i dodajemy kakao, ucieramy lub mieszamy ręką. Masę na koniec dajemy do lodówki na jakieś 20 min. Po wyjęciu masy formujemy kuleczki, można do środka wepchnąć orzecha laskowego tylko potem trzeba poprawić kształt kulki(coś na wzór raffaello) na koniec obtaczamy w kokosie, czekoladzie, orzechach lub czym tylko zechcemy:)
tyna95