kontakt1982

kontakt1982

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 262]

Raita

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Przepyszny,orzeźwiający dressing prosto z Indii

Raita

Składniki:

Raita

 

  • 1 ogórek szklarniowy
  • duży kubek jogurtu
  • garść świeżych listków mięty
  • mielona kolendra
  • sok z cytryny do smaku
  • sól,pieprz

 

Sposób przygotowania:

Raita
Ogórka obrać a następnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach.Listki mięty posiekać,dodać do ogórka.

Jogurt wylać na ogórka i miętę,doprawić do smaku solą i pierzem,mieloną kolendrą oraz sokiem z cytryny.

Tak przygotowany dressing chłodzić ok. 30 min.Jest świetnym dodatkiem do kanapek oraz pieczonych mięs i oczywiście dań z kuchni indyjskiej.