Sposób przygotowania:
Ramen po polsku
Udko z kaczki zalać wodą, tak żeby przykryła mięso. Zagotować, zebrać szumowiny, dodać pokrojoną papryczkę chili, pokrojony w plasterki imbir, kapustę, przyprawę orientalną, sos sojowy, suszone grzyby. Gotować do miękkości mięsa.
Kaszę zmielić (np. w młynku do kawy), dodać sól, wodę i zagnieść ciasto. Rozwałkować i pokroić w paski. Ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić.
Ugotowane mięso oddzielić od skóry i kości. Na talerz nakładać makaron, mięso, obrane i przekrojone na pół jajko, posiekaną kapustę pak choi, zalać bulionem i udekorować krążkami chili i czarnym sezamem.
Kaszę zmielić (np. w młynku do kawy), dodać sól, wodę i zagnieść ciasto. Rozwałkować i pokroić w paski. Ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić.
Ugotowane mięso oddzielić od skóry i kości. Na talerz nakładać makaron, mięso, obrane i przekrojone na pół jajko, posiekaną kapustę pak choi, zalać bulionem i udekorować krążkami chili i czarnym sezamem.
SylaUla
czarrna
Dziękuję :)