ziutula

ziutula

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 170]

Zupa z czerwonej fasoli z szybkowara

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Zupa z czerwonej fasoli jest bardzo sycąca, aromatyczna, zdrowa, fasola najlepsza jest w ziarnach do moczenia.

Zupa z czerwonej fasoli z szybkowara Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Zupa z czerwonej fasoli z szybkowara

 

Sposób przygotowania:

Zupa z czerwonej fasoli z szybkowara
Fasolę czerwoną ziarna opłukać i zalać wodą zimną na całą noc do moczenia.

Wodę wylać, fasolę wsypać do szybkowara, dodać ziele angielskie, liście laurowe, jałowiec, wlać wodę i gotować w szybkowarze z 30 minut.

W osobnym garnku gotować pokrojone ziemniaki w kostkę, włoszczyznę, pokrojony boczek wędzony do miękkości.

Wlać do wywaru ugotowaną fasolę z szybkowara, dodać kucharka, czosnek granulowany, majeranek, paprykę ostrą, gotować jeszcze z 10 minut na średnim ogniu, zupa najlepiej smakuje na drugi dzień, więc gotuję ją wieczorem na obiad.
Zupa z czerwonej fasoli z szybkowara
W szybkowarze gotuję fasolę do różnych dań, jest szybko gotowa.