Sposób przygotowania:
Zupa ogórkowa
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę i opłukać. Do garnka wlać wodę, dołożyć marchewkę i pietruszkę, liść laurowy i ziele angielskie.
Gotować chwilę i dodać pokrojone ziemniaki. Można ugotować wywar z porcji rosołowej i dolać. Gotować ziemniaki do miękkości posolone lekko.
Gdy ziemniaki będą ugotowane zetrzeć ogórki małosolne na tarce grubszej i dodać do gotujących się ziemniaków. Gotować jeszcze chwilę razem i zagęścić zupę śmietaną wymieszaną z mąką.
Posypać świeżym lub mrożonym koperkiem.
Gotować chwilę i dodać pokrojone ziemniaki. Można ugotować wywar z porcji rosołowej i dolać. Gotować ziemniaki do miękkości posolone lekko.
Gdy ziemniaki będą ugotowane zetrzeć ogórki małosolne na tarce grubszej i dodać do gotujących się ziemniaków. Gotować jeszcze chwilę razem i zagęścić zupę śmietaną wymieszaną z mąką.
Posypać świeżym lub mrożonym koperkiem.