jagoda59

jagoda59

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 464]

Zupa ogórkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 250
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zupa ogórkowa jest uwielbiana przez niektóre dzieci niejadki. Ja przygotowałam ją z ziemniakami i ogórkami kiszonymi. Nigdy nie robię z ogórków konserwowych z octem.

Zupa ogórkowa Więcej zdjęć (8)

Składniki:

Zupa ogórkowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa ogórkowa
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę i opłukać. Do garnka wlać wodę, dołożyć marchewkę i pietruszkę, liść laurowy i ziele angielskie.

Gotować chwilę i dodać pokrojone ziemniaki. Można ugotować wywar z porcji rosołowej i dolać. Gotować ziemniaki do miękkości posolone lekko.

Gdy ziemniaki będą ugotowane zetrzeć ogórki małosolne na tarce grubszej i dodać do gotujących się ziemniaków. Gotować jeszcze chwilę razem i zagęścić zupę śmietaną wymieszaną z mąką.

Posypać świeżym lub mrożonym koperkiem.
Zupa ogórkowa
Ziemniaki obrać i opłukać ,pokroić w kostkę
Zupa ogórkowa
Do garnka wlać wodę, dodać marchewkę i pietruszkę
Zupa ogórkowa
Dodać ziemniaki,liść laurowy,ziele angielskie
Zupa ogórkowa
Ogórki kiszone małosolne zetrzeć na tarce
Zupa ogórkowa
Dodać starte ogórki do ziemniaków ugotowanych
Zupa ogórkowa
Wymieszać wszystko i zagotować
Zupa ogórkowa
Zagęściś śmietaną wymieszaną z mąką