mariel78

mariel78

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Ratatuja zbójnicka Mariel

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne danie idealne na kolacje dla naszych zbójów

Ratatuja zbójnicka Mariel Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Ratatuja zbójnicka Mariel

 

  • 2 szt. kiełbasa podwawelska,
  • 1/2 szt. cukinia,
  • 1 szt. cebula biała,
  • 1/4 szt. papryka czerwona
  • przyprawy
  • olej

Sposób przygotowania:

Ratatuja zbójnicka Mariel
Cukinię dokładnie myjemy i kroimy na plastry , paprykę myjemy , wyciągamy gniazdko nasienne osuszamy i kroimy w kostkę .Cebulę obieramy i kroimy w drobne kawałki . Kiełbasę kroimy na kawałki jakie 6-8 cm , dodatkowo nacinamy każdy kawałek .Na patelni rozgrzewamy tłuszcz , wrzucamy kiełbasę , a następnie warzywa , przyprawiamy do smaku , smażymy do momentu aż warzywa będą miękkie .Podajemy z świeżym pieczywem.
Ratatuja zbójnicka Mariel
wszystkie składniki razem podsmażamy na patelni