alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Ravioli z pieczarkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Czasami mamy brak czasu lub pomysłu na przygotowanie czegoś do jedzenia. Więc ja polecam to danie, nam bardzo smakowało i będzie powtórka.

Ravioli z pieczarkami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ravioli z pieczarkami

 

  • 250 g ravioli z serem
  • 300 g pieczarek
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oleju
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Ravioli z pieczarkami
Cebulę pokroić w drobną kostkę. Pieczarki pokroić w cienkie półplasterki. Na patelni rozgrzać olej dodać cebulę lekko podsmażyć. Dodać pieczarki i podsmażać od czasu do czasu mieszając do odparowania płynu. W osolonej wodzie ugotować ravioli zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ravioli wymieszać z pieczarkami dodać majonez doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać i podać na ciepło.
Ravioli z pieczarkami
ravioli ugotować w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu
Ravioli z pieczarkami
cebulę i pieczarki podsmażyć na oleju do odparowania płynu
Ravioli z pieczarkami
ravioli, pieczarki, majonez wymieszać i doprawic do smaku

Tagi:

sery ser