Sposób przygotowania:
Buraczkowe ravioli z łososiem i kozim serkiemBuraczki podsmaż na suche patelni, aby się rozmroziły i odparowały wodę. Mąkę przesiej. Dodaj ostudzone buraczki, mąkę, jajka, żółtko i szczyptę soli. Zagnieć ciasto. Odstaw przykryte ściereczkę na 15 minut.
Łososia zmiksuj prawie na gładką masę razem ze skórką z cytryny. Zamieszaj go z serkiem kozim, czosnkiem, Tabasco, sokiem z cytryny i limonki, ziołami. Dopraw solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Ciasto na ravioli rozwałkuj na dość cienkie płaty. Nakładaj porcje nadzienia i przykryj kolejnym płatem. Wykrawaj pierożki ravioli.
Na patelni rozgrzej masło klarowane. Zeszklij cebulę. Dodaj pora i czosnek. Po chwili koper włoski i szczypior. Smaż mieszając około 10 minut. Dolej białe wino i duś aż odparuje. Dolej śmietankę i dodaj ser gorgoznola. Gdy ser się rozpuści, zmiksuj całość. Dopraw sos solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Ravioli gotuj w osolonej wrzącej wodzie. Podawaj z sosem z kopru włoskiego posypane świeżo startym serem parmezan, czarnym pieprzem i uprażonymi orzeszkami pinii. Smacznego!:)
Na inną okazję polecamy przepis na pierogi z owocami >>>
aczp
zbysiowa
kołczu
czosnekwpomidorach
Dziękuję bardzo. Tak, przyznaję, że to danie jest wyjątkowe:)
czosnekwpomidorach
Dziękuję za miłe słowa.
czosnekwpomidorach
Dzięki dzięki!:)