Sposób przygotowania:
Razowe gofry z malinamiETAP 1
Masło rozpuszczamy i studzimy.
Mąki, jajka, cukier, oraz proszek do pieczenia umieszczamy w misce. Do tak przygotowanych składników wlewamy mleko.
ETAP 2
Po zmiksowaniu do ciasta dodajemy masło. Całość ponownie miksujemy. W razie potrzeby dodajemy jeszcze mąki lub mleka.
Gotowe ciasto powinno być lejące, ale nie za rzadkie. Ilość mąki, czy mleka zależy między innymi oraz wielkości jajek.
ETAP 3
Gofrownicę rozgrzewamy. Na rozgrzaną wylewamy porcje ciasta. Gofry pieczemy do zrumienienia.
ETAP 4
Gotowe studzimy na kratce. Podajemy je w towarzystwie ulubionych owoców. U mnie są to akurat maliny. Dodatkowo całość oprószamy delikatnie cukrem pudrem.
gusia1000
SylaUla