Sposób przygotowania:
Drożdżowe gofry z kremem i malinami
Krem: do jogurtu wsypać ksylitol i mleko w proszku, wymieszać dokładnie aby nie było grudek, wstawić do lodówki. Maliny umyć osuszyć (lub jeśli mrożone – rozmrozić na ręczniku papierowym).
Ciasto: do ciepłego mleka dodać ksylitol i pokruszone drożdże, wymieszać do rozpuszczenia. Następnie wbić 2 jajka i wlać roztopione masło. Wymieszać. Na koniec dodać mąkę pszenną i sól, zmiksować na gładkie ciasto, przykryć ściereczką i odstawić na 2 godziny w ciepłe miejsce.
Wyrośnięte ciasto wymieszać, nakładać chochelką na rozgrzaną gofrownicę (nie smarowałam jej dodatkowo tłuszczem bo w cieście jest sporo masła).
Upiec na rumiano. Upieczone gofry odparować i lekko wystudzić na kratce. Gotowe gofry polać kremem i posypać malinami
Ciasto: do ciepłego mleka dodać ksylitol i pokruszone drożdże, wymieszać do rozpuszczenia. Następnie wbić 2 jajka i wlać roztopione masło. Wymieszać. Na koniec dodać mąkę pszenną i sól, zmiksować na gładkie ciasto, przykryć ściereczką i odstawić na 2 godziny w ciepłe miejsce.
Wyrośnięte ciasto wymieszać, nakładać chochelką na rozgrzaną gofrownicę (nie smarowałam jej dodatkowo tłuszczem bo w cieście jest sporo masła).
Upiec na rumiano. Upieczone gofry odparować i lekko wystudzić na kratce. Gotowe gofry polać kremem i posypać malinami