olmanka

olmanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 444]

Razowy chleb w omlecie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

bardzo dobry i odżywczy omlet ze szczypiorkiem i z chlebem

Razowy chleb w omlecie

Składniki:

Razowy chleb w omlecie

 

  • 2 kromki razowego chleba
  • 6dag wędzonego boczku
  • 4 jajka
  • 2 łyżki mleka
  • sókl
  • 0,5 pęczka szczypiorku

Sposób przygotowania:

Razowy chleb w omlecie
Razowy chleb i wędzony boczek pokroić w drobną kostkę. na patelni stopić bez zbyt mocnego rumienienia boczek, dodać pokrojony chleb i razem podsmażyć. Wlać na to rozmieszane z mlekiem jajka i przechylając patelnię, powoli ogrzewać tak, aby cała masa jaj ścięła się. Omlet przy zdejmowaniu złożyć na połowę i podawać posypany szczypiorkiem.

Tagi:

jajko chleb jajka