Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Razowy spód do pizzy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Masz ochotę na zupełnie inna pizze? Delikatną, cienka i chrupiącą? To jest przepis idealny dla Ciebie.

Razowy spód do pizzy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Razowy spód do pizzy

 

Sposób przygotowania:

Razowy spód do pizzy
Do miseczki nalewam ciepła wodę. Dodaję pokruszone drożdże, cukier. Mieszam i odstawiam na 10 minut. Następnie dodaje oba rodzaje mąki (pszenną i razową). Ugniatam, co jakiś czas dosypując mąkę.Odkładamy ciasto na bok na godzinę. Rozwałkowujemy, układamy na posmarowanej tłuszczem blaszce, zawijamy boki i pieczemy pół h w 180 st.
Razowy spód do pizzy
Etap 1 - przygotowujemy rozczyn zdrożdzy
Razowy spód do pizzy
Etap 2 - dodajemy mąkę i mieszamy
Razowy spód do pizzy
Etap 3 - ugniatamy ciasto i odstawiamy na godzinę