Sposób przygotowania:
redio
Na początek wsypać mak do wrzącej wody i pozostawić na noc, a pozostałe bakalie przelać ciepłą wodą i pozostawić do wyschnięcia. Mak zmielić, z cukrem. Wsypać bakalie z bułka tartą. Oddzielić żółtka od białek.
Z białek dobrze ubić pianę. Do masy najpierw wlać żółtka,wszystko wymieszać, połączyć z pianą z białek. Masę wlać do formy natłuszczonej masłem i posypanej bułką tartą. Piec w temp. 200 stopni przez 45 minut.
Po upieczeniu posmarować polac polewa czekoladową,toffi lub orzechową.
Z białek dobrze ubić pianę. Do masy najpierw wlać żółtka,wszystko wymieszać, połączyć z pianą z białek. Masę wlać do formy natłuszczonej masłem i posypanej bułką tartą. Piec w temp. 200 stopni przez 45 minut.
Po upieczeniu posmarować polac polewa czekoladową,toffi lub orzechową.
Babciagramolka