Zsa Zsa

Zsa Zsa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

Resztkowe pierogi

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Nikt nie lubi marnować jedzenia, warto czasem nadać potrawie drugie życie. U mnie wieprzowa pieczeń przemieniła się w pierogi.

Resztkowe pierogi Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Resztkowe pierogi

 

Sposób przygotowania:

Resztkowe pierogi
Mięso kroimy drobno, podsmażamy na rozgrzanej patelni z drobno pokrojoną cebulą, przyprawą gyros, solą, pieprzem i ostrą papryką. Ziemniaki obieramy, gotujamy, przepuszczamy przez praskę. W misce mieszamy podsmażone mięso z ziemniakami, doprawiamy do smaku.

Pół szklanki wrzątku wlewamy do miski i mieszamy z mąką. Rozwałkowujemy, wycinamy krążki i lepimy pierogi. Gotujemy w osolonym wrzątku.

Podajemy wg uznania ze śmietaną, ostrym sosem czy po prostu z masłem.
Resztkowe pierogi
Taka oto ilość pozostała z dnia poprzedniego.
Resztkowe pierogi
Mięso kroimy drobno, podsmażamy na rozgrzanej patelni z drobno pokrojoną cebulą, przyprawą gyros, solą, pieprzem i ostrą papryką.
Resztkowe pierogi
Ziemniaki obieramy, gotujamy, przepuszczamy przez praskę.
Resztkowe pierogi
. W misce mieszamy podsmażone mięso z ziemniakami, doprawiamy do smaku.
Resztkowe pierogi
U mnie pierogi podane w wersji podsmażanej.