Sposób przygotowania:
Resztkowe pierogi
Mięso kroimy drobno, podsmażamy na rozgrzanej patelni z drobno pokrojoną cebulą, przyprawą gyros, solą, pieprzem i ostrą papryką. Ziemniaki obieramy, gotujamy, przepuszczamy przez praskę. W misce mieszamy podsmażone mięso z ziemniakami, doprawiamy do smaku.
Pół szklanki wrzątku wlewamy do miski i mieszamy z mąką. Rozwałkowujemy, wycinamy krążki i lepimy pierogi. Gotujemy w osolonym wrzątku.
Podajemy wg uznania ze śmietaną, ostrym sosem czy po prostu z masłem.
Pół szklanki wrzątku wlewamy do miski i mieszamy z mąką. Rozwałkowujemy, wycinamy krążki i lepimy pierogi. Gotujemy w osolonym wrzątku.
Podajemy wg uznania ze śmietaną, ostrym sosem czy po prostu z masłem.
SylaUla