Sposób przygotowania:
Resztkowe pierogi
Mięso kroimy drobno, podsmażamy na rozgrzanej patelni z drobno pokrojoną cebulą, przyprawą gyros, solą, pieprzem i ostrą papryką. Ziemniaki obieramy, gotujamy, przepuszczamy przez praskę. W misce mieszamy podsmażone mięso z ziemniakami, doprawiamy do smaku.
Pół szklanki wrzątku wlewamy do miski i mieszamy z mąką. Rozwałkowujemy, wycinamy krążki i lepimy pierogi. Gotujemy w osolonym wrzątku.
Podajemy wg uznania ze śmietaną, ostrym sosem czy po prostu z masłem.
Pół szklanki wrzątku wlewamy do miski i mieszamy z mąką. Rozwałkowujemy, wycinamy krążki i lepimy pierogi. Gotujemy w osolonym wrzątku.
Podajemy wg uznania ze śmietaną, ostrym sosem czy po prostu z masłem.
![Resztkowe pierogi Resztkowe pierogi](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/resztkowe-pierogi-484043.jpg)
![Resztkowe pierogi Resztkowe pierogi](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/resztkowe-pierogi-484044.jpg)
![Resztkowe pierogi Resztkowe pierogi](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/resztkowe-pierogi-484045.jpg)
![Resztkowe pierogi Resztkowe pierogi](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/resztkowe-pierogi-484046.jpg)
![Resztkowe pierogi Resztkowe pierogi](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/resztkowe-pierogi-484047.jpg)
SylaUla