Sposób przygotowania:
Kolorowe roladki schabowe
Paprykę kroimy w paseczki. Marchewkę obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Ogórka obieramy, kroimy w słupki.
Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy paprykę, aż zmięknie. Następnie na tej samej patelni podsmażamy marchew.
Schab rozbijamy na cienkie kotlety, przyprawiamy solą i pieprzem, z jednej strony smarujemy musztardą. Na każdym kotlecie układamy porcję marchewki, papryki, ogórka, na koniec wykładamy odrobinę sera.
Zwijamy roladki. Roladki panierujemy w mące, jajku i bułce tartej, obsmażamy na oleju.
Roladki przekładamy do natłuszczonej formy żaroodpornej, podlewamy bulionem, pieczemy 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C.
Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy paprykę, aż zmięknie. Następnie na tej samej patelni podsmażamy marchew.
Schab rozbijamy na cienkie kotlety, przyprawiamy solą i pieprzem, z jednej strony smarujemy musztardą. Na każdym kotlecie układamy porcję marchewki, papryki, ogórka, na koniec wykładamy odrobinę sera.
Zwijamy roladki. Roladki panierujemy w mące, jajku i bułce tartej, obsmażamy na oleju.
Roladki przekładamy do natłuszczonej formy żaroodpornej, podlewamy bulionem, pieczemy 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C.