Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1362]

Kolorowe roladki schabowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Roladki świetnie sprawdzają się np.na przyjęciach - ładnie wyglądają i świetnie smakują. Ja proponuję kolorowe roladki schabowe z farszem warzywnym i odrobiną sera żółtego.

Kolorowe roladki schabowe Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kolorowe roladki schabowe

 

  • 6 sznycli ze schabu
  • 2-3 duże marchewki
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 1 mały ogórek konserwowy
  • garść startego sera żółtego
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • musztarda
  • bułka tarta, mąka pszenna i jajko do panierowania
  • 2 szklanki bulionu warzywnego

Sposób przygotowania:

Kolorowe roladki schabowe
Paprykę kroimy w paseczki. Marchewkę obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Ogórka obieramy, kroimy w słupki.

Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy paprykę, aż zmięknie. Następnie na tej samej patelni podsmażamy marchew.

Schab rozbijamy na cienkie kotlety, przyprawiamy solą i pieprzem, z jednej strony smarujemy musztardą. Na każdym kotlecie układamy porcję marchewki, papryki, ogórka, na koniec wykładamy odrobinę sera.

Zwijamy roladki. Roladki panierujemy w mące, jajku i bułce tartej, obsmażamy na oleju.

Roladki przekładamy do natłuszczonej formy żaroodpornej, podlewamy bulionem, pieczemy 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 st.C.
Kolorowe roladki schabowe
Roladki podajemy z ulubionymi dodatkami, np.ziemniakami i warzywami