Sposób przygotowania:
Zapiekanka makaronowa z wołowiną
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie, odcedzamy.
Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na rozgrzanej oliwie. Dodajemy pokrojonego pora i podsmażamy jeszcze przez chwilę.
Dodajemy mięso i smażymy do momentu, aż straci swój czerwony kolor. Dodajemy pomidory z puszki oraz przyprawy, dusimy całość przez kilka minut.
Do naczynia żaroodpornego wrzucamy makaron, dodajemy zawartość patelni i mieszamy.
Wierzch posypujemy startym żółtym serem.
Pieczemy zapiekankę przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na rozgrzanej oliwie. Dodajemy pokrojonego pora i podsmażamy jeszcze przez chwilę.
Dodajemy mięso i smażymy do momentu, aż straci swój czerwony kolor. Dodajemy pomidory z puszki oraz przyprawy, dusimy całość przez kilka minut.
Do naczynia żaroodpornego wrzucamy makaron, dodajemy zawartość patelni i mieszamy.
Wierzch posypujemy startym żółtym serem.
Pieczemy zapiekankę przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.