Sposób przygotowania:
Risotto cukiniowo - kukurydziane na surowym boczku1.
Przygotowałam boczek surowy, który pokroiłam w kostkę. Następnie wrzuciłam na rozgrzaną patelnię i wytopiłam go.
2.
Wzięłam 1 średnią świeżą zieloną cukinię, którą pokroiłam w kostkę i wrzuciłam na patelnię. Przesmażyłam chwilę z boczkiem.
3.
Do przesmażonej cukinii z boczkiem wrzuciłam ryż do risotta i przez chwilę smażyłam, lekko mieszając łyżką drewnianą.
4.
Teraz zaczęłam partiami dolewać ciepłą wodą do tych składników na patelni. Dodałam też pokruszoną przyprawę do dań. Co jakiś czas mieszałam łyżką drewnianą.
5.
Całość przyprawiłam świeżo zmielonym czarnym pieprzem oraz solą.
6.
Kukurydzę z małej puszki odcedziłam z zalewy na sitku, a następnie dodałam ją na patelnię. Dokładnie wymieszałam.
7.
Na samym końcu dodałam pokrojoną w kostkę kulkę mozarell i znowu wymieszałam łyżką drewnianą.
8.
Od razu ciepłe danie przełożyć do miseczek i podawać. Smacznego !
Jagodowa
Magdalena88
Renata9
Polecam to risotto, jest bardzo szybkie do zrobienia i zarazem smaczne i bardzo pożywne.
Renata9
Rzeczywiście to risotto przygotowuje się w mig, a do tego jest bardzo dobre i syte.